torsdag 4 april 2013

Förkläde

Nu ska här jagas fram vår! Förkläde med marint tema. Jag hade inget mönster idag utan klippte lite på fri hand men annars är det bästa att rita av ett förkläde man redan har.
Vik in kanterna runt hela förklädet först en gång, stryk, sedan en gång till och stryk. Sy en söm runt hela.
Klipp till 3 stroppar som är 4,5cm breda och 80cm långa. Vik in 1cm på varje långsida och stryk, vik på mitten stryk igen.

Sy en söm på båda långsidor på "stropparna". Klipp av en bit på 15cm, här har jag vikt den på mitten och trätt på två metallrektanglar som man kan använda som reglage av nackbandet. Nåla fast det på vänster sida av bröstlappen och sy dit. Sätt fast lagom lång del av "stroppen" på andra sidan av bröstlappen. Man kan också mäta direkt hur lång "stropp" man behöver bakom nacken och sy fast den på båda sidor, men på detta sätt kan man ändra beroende på vem som ska använda förklädet.
Sy fast de andra "stropparna" i sidorna.

KLART!

2 kommentarer:

  1. Så fint! Blir riktigt sugen på att sy nåt liknande. Cyklade förbi och stod och kikade i ert skyltfönster i morse :)Måste försöka få barnledigt och komma förbi snart!

    SvaraRadera
  2. Hoppas verkligen du kan få lite ledigt för tygfrosseri, alltid trevligt med lite besök av entusiaster :) Och några förkläden kanske det kan få bli till sommaren?
    Åsa

    SvaraRadera